AMERICKÉ STONEHENGE – žulový monument

Žulový monument

 

Naši vůdci nás vtahují do světa, v němž bychom se nakonec mohli sami vyhodit do vzduchu a možná ohrozit i samotnou existenci planety… Je nejvyšší čas začít si uvědomovat všechny nádherné věci na této zemi, a to požadují Georgijské kameny“ (Yoko Ono, vdova po Johnu Lennonovi).

Žulový monument se stal předmětem zájmu konspiračních teoretiků. Jeden z nich, aktivista jménem Mark Dice, požadoval rozbití monumentu na milion kousků. Prohlásil, že monument je satanského původu, a že R. C. Christian patří k luciferiánskétajné společnosti, usilující o Nový světový řád.

Konferenciér a moderátor radiových talkshows a filmař tvořící faktografické filmy a dokumenty Alex Jones v dokumentu z roku 2008 nazvaném Endgame: Elite’s Blueprint For Global Enslavement mj. uvedl, že žulový monument údajně postavili zástupci tajné společnosti Rosicrucian Order.

Co se týče „tajuplné identity R. C. Christiana“, je to prosté – s největší pravděpodobností jde o akronym „rosenkruciána“, člena „Bratrstva růže a kříže“, za jehož zakladatele je považován Christian Rosenkreuz (1378–1484).  V této souvislosti je významné zejména dílo „Confessio Fraternitatis“ (1615), v němž je kladen důraz na nutnost regenerace člověka a celé společnosti. Tvrdí se v něm, že rosenkruciáni disponují filosofií, která ji umožní.

Rosenkruciány byli takřka všichni význační filozofové, lékaři a myslitelé té doby, včetně řady alchymistů pátrajících po kořenech života a „kameni mudrců“. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by se dopustil jakýchkoli nehumánních činů.

Žulový monument se nachází na kopci, jehož vrchol je nejvyšším místem regionu Elbert County ve státě Georgia. Místo leží asi 140 km východně od Atlanty a zhruba 14 km severně od Elbertonu. Kameny stojí nedaleko od dálnice Georgia Highway 77, z níž jsou viditelné. Vede k nim cesta označená jako Guidestones Rd.

V roce 2008 byly žulové desky vandalským způsobem postříkány červenou polyuretanovou barvou. Objevil se mimo jiné nápis „Smrt novému světovému řádu“.

 

 

 

 

Zdroj: wmmagazin.cz

PolandGermanEnglishCzech