PNEUMATICKÉ NÁŘADÍ: CHICAGO PNEUMATIC CP 0014

Tuto americkou vrtačku vlastním již několik let. Vyzkoušel jsem ji při mnoha příležitostech. Používá se především k vrtání malých otvorů do pískovce a vápence.

Není to rychloupínací ani příklepovou vrtačku, ale díky své nízké hmotnosti ji lze použít v místech, kde by se s těžkou vrtačkou nedalo pracovat. Můžete s ním pracovat na stěně.

Jedná se o velmi jednoduchý pneumatický nástroj, který je prakticky nerozbitný. Pružinovému zámku je třeba věnovat větší pozornost, protože se zlomil poté, co vrtačka několikrát spadla. Samozřejmě, jako u každého nástroje tohoto typu, byste měli dbát na kvalitu vzduchu, který jej pohání. Neměl by být vlhký. A nezapomínejte na mazání. Používají se k němu speciální dehydratační a mazací soupravy. Poslední takovou sadu jsem koupil za pouhých 100 zlotých, takže cenově je údržba velmi přístupná.

Jedná se o posilovací vrtačku určenou pro práci ve speciálních místech nebo pro měkké horniny. Nehodí se k vrtání do žuly, protože je na to příliš pomalá. Pro svou malou velikost (47 cm) představuje při práci ve velkém sklonu na vodorovném povrchu zátěží pro páteř.

Chicago Pneumatic CP 0014 je užitečný malý nástroj pro vrtání otvorů s malým průměrem. Je ideální pro práce vyžadující přesnost a díky jemnému příklepu můžete vrtat do křehkých materiálů – dobře nastavený příklep umožňuje provádět vrty do tenkých desek bez obav z jejich poškození. Další výhodou je snadné vrtání pod různými úhly.

Hmotnost: 7,0 kg

Délka: 470 mm

Spotřeba vzduchu 22 l/s

Rychlost příklepu: 2520 příklepů/min

Otáčky: 165 ot/min

Rychlost vrtání: 125 mm/min

Maximální průměr vrtacího otvoru: 44 mm

 

 

Zdroj: Kurier kamieniarski

Autor: Dariusz Dembiński     |   Publikováno: 7. 5. 2018

PolandGermanEnglishCzech